Adventitet🤩🤗

Idag har æ bynt å henge opp adventsgardina. Jepp, bynt! Det tar tid når pusten tar meg igjen før æ rekker å ta ned de gardinan som har hengt oppe. Men, æ har fått hengt opp på 2 vindu! Æ e litt stolt😁

I tillegg kom mannen hjem fra «nettverkssamling for frivilligsentraler i Troms», idag, og siden det e farsdag på søndag har æ tenkt å bake en kake til han. Derfor ba æ han handle litt på vei hjem. Æ skal lage en daimkake som e litt fra egen fantasi, samtidig som den e litt hentet fra en oppskrift på nett. I tillegg tenkte æ å bynne å lage krumkaker.

Det er ikke det eneste æ har gjort, skal du tro!! Nå, neida! I natt fikk æ ikke sove, så da vaska æ halve badet. Dvs det æ slapp å bøye meg til. Og planla hva æ skulle idag. Tenkte å teste en teori.

Teorien min, som ble til etter å ha ringt fødeavdelingen, nesten på gråten av smerte i siden av ribbena, for så å føle seg avvist, så ringe tilbake etter 20 minutter og si at æ ikke kommer, fordi æ følte at æ ble mer en byrde for de enn at æ kunne få hjelp(åsså; pust….). Kort forklart; æ har risikosvangerskap, va ikke kynnera, legen ga klar beskjed i Tromsø før æ ble skrevven ut på mandag at æ sku ha ekstrem lav terskel for å ringe føden. Når æ da ringte føden va svaret;»smerta e helt vanlig i din situasjon»(min situasjon=gravid).

Æ vil ikke være en byrde for noen, og trakk meg altså «stille» tilbake. Men tilbake til teorien min. Teorien e at smertan kommer av for lite aktivitet. Æ har jo, frem t æ va 5 mndr på vei, vært veldig aktiv. Va på fjelltur da. Men etter det klarte æ ikke så mye, og det ble mye stillhet for kroppen. Nu har trening og kosthold hatt mye å si for meg, både mentalt og fysisk. Og æ merka det godt når æ ble stillesittende/-liggende. Sinnet mitt led.

Såh… I går la æ en plan for at æ ska ikke la pusten og smertan overta idag, men bare ta små pausa når behovet e der. Husarbeid e og aktivitet. Spesielt høygravid med 2 etasja. Det har jo da altså endt med 2 maskiner rene/tørre håndkler, rent bad, delvis ryddig stue, ryddig/rent kjøkken + start av oppheng av adventsgardiner! Innimellom har æ luftet kosedyret Biiga, og slappet litt av, og ho har seff fått være nært mor idag💕

Æ har nu litt plan for helga, og den har æ trekt mannen med på. Teorien min funker delvis, så må bare fortsette. Så i morra blir det mer rydding, bare for å være aktiv- blir skikkelig adventsaktivitet, eller adventitet(hey, nytt ord!) fremover! Så blir det kakebaking- så bilde kommer da😉 Har også invitert svigers til middag og farsdagskake på søndag. Tenker å lage fiskesuppe, av fisk som svigerfar har fiska sjøl!

Gleder meg til kaka🤗

God helg!❤

Ei som nyter å ligge i mor sitt fang❤