Verdensdagen for psykisk helse

Den dagen er idag. Jeg har skrevet om min depresjon før. Jeg legger ikke skjul på det. Det er tungt når du er langt nede, du føler alt er svært, og ingenting hjelper. Men under psykisk helse er det så mye mer…

Depresjon er nesten blitt et «slang» for en vanskelig periode, tristhet, når man ikke får til noe. Folk går rundt og sier; «Det var så vanskelig at jeg holdt på å bli deppa»… Javel? Tror de virkelig det å være deppa er bare sånn?! Vel… De har ikke opplevd mye motgang i livet.

Annet i psykologien verden, evt innenfor psykisk helse kan være vel så ille. Du har eksempelvis angst. Her på kan depresjon med følge, hånd i hånd. Schizofreni. DID. ADHD(Den så du ikke komme?). Ja, sistnevnte er også innenfor psykisk helse. Men heldigvis er vi kommet så langt der, at vi snakker høyt om det, og HELDIGVIS at vi har forbilder med ADHD!

Som «Kokkejævel» sier i sin blogg: det er dagen for det i dag, men i morgen skal vi ikke snakke om det mer…(fritt sitert). Sånn er det jo. Da er jo spørsmålet; har vi kommet noe lenger?

Det er jo mennesker det er snakk om! Psykisk helse er viktig å få frem. Det er så bredt! Men det ties i hjel.

«Tårer som renner på et kinn, de vil aldri tørke inn…
Tanker i et formørket sinn, tanker om en fremtid uten solskinn»… -utdrag fra «mørke sinn»,ak,08-