Gravides glede over nytt liv

Når du ikke gråter over spilt melk, og faktisk hører fugler kvitre, kjenner høstluftens svale bris og skjønner at det er mer der ute enn det som foregår inne i din hormonelle kropp og overfølsomme hjerne, kan du også kjenne nytt liv som spirer i magen din.

Magen-babyens boksesekk og fotball

Som gravid går man gravid i det som heter 9 måneder. Men hvis du teller uker, er det faktisk nesten 10. En kvinne med fullgått graviditet er gravid i 40-42 uker! Det er ikke rart at man blir både rar, sur, har merkelige lyster osv igjennom. Mannen og omkrets kan jo være glad vi ikke er som elefanter, hvorpå det går år…

Etter mange nok uker, gjerne mellom uke 18-25 begynner vi å kjenne at kroppen seriøst er overtatt av noen andre. Det er ikke sikkert andre ser det ennå, men vi kjenner det på innsiden. Noen forklarer det som bobler, fjær, fiskehale… Forresten, sistnevnte har jeg lurt litt på. Har noen hatt en fiskehale på innsiden av magen?🤔 Vel… For min del, når jeg skulle forklare det til mannen, så føltes det som lemus. Som når du har lemus i huden på f.eks leggen eller låret. Altså ikke krampe, men bare en form for rykning. Andre ganger som litt kiling. Eller bobler. Dette var ganske tidlig. Jeg kjente litt i uke 16-17.

Nå er jeg i uke 26. Nå både ser og kjenner han. Noen ganger kjennes det som om hun bruker magen min som boksesekk eller fotball. Andre ganger kan det virke som om hun bygger ut, og presser nederste del veldig ut, ligger sånn en stund før hun bare legger seg til rette inn igjen. Hun romstrerer veldig inne i der.

Hjertet mitt

I skrivende stund romstrerer hun litt. Sparker litt nederst og bokser litt midt på av og til. Jeg liker det. Det gjør meg veldig glad og lykkelig at hun holder på. Jeg har våknet med et skikkelig kick midt i magen et par morgener, men det gjør meg ikke noe mer enn at jeg våkner.

Hun eier hjertet mitt❤ Hun får lov å holde på.

Mitt løfte til min mann

Da jeg og mannen min giftet oss i 2016 gav vi hverandre et løfte: «Idag, i morgen og for alltid». Det står på samisk i ringene våre. Det mener jeg, og lille i magen beviser det, mer enn noe annet. Hun er vårt «for alltid»❤

Bilde fra kos og kaos (instagram:kosogkaos)