Hos legen…

Idag har både jeg og frøken 4bent røytedott vært hos legen. Først hun(d). Hun elsker jo å komme innfor døra, med alle lukter av andre hunder, godis hun vet hun får der, og ikke minst kos og skryt når hun er ferdig. Det ble alt det der, etter vaksine, helsesjekk og kloklipp. Og både jeg og dyrlegen så ut som hunder selv. Biiga, som for øyeblikket går under tilnavnet røytedott, har begynt å røyte så ekstremt at hun ikke kan være nært noen uten at man ser ut som en hund selv.

Hun har sånn sett også fått være med meg i byen idag. Jeg kan jo selvfølgelig ikke ha henne med overalt, men har forsøkt å unngå at hun er mer enn 30 minutter i bilen, selv med vindu åpent. Det var sykt varmt idag!

Men det var ikke til å unngå når jeg skulle til legen. Jeg vet at det ofte er forsinkelser på legekontoret jeg har fastlege hos, men idag ble det drøyt. Jeg ventet over 1 time! I tillegg var det ingen beskjed om det heller.

Når jeg faktisk drar til byen pleier jeg å ta flere fluer i en smekk, altså ordne de avtaler jeg kan på samme dag. Siden jeg visste det kunne bli forsinkelse, forsøkte jeg å få neste avtale 1 time etter legetimen. Det endte med at jeg måtte ringe og håpe at de godtok utsettelse. Det gjorde de, heldigvis👍

Da jeg kom inn til legen var jeg irritert. Jeg gav beskjed om at det går an å si fra at det blir forsinkelser, og at jeg nå har veldig kort tid på meg. Legen ble dritsur og begynte å kjefte og så at han kunne ikke kutte akuttpasienter «bare for at en gravid dame hadde time», og at jeg var klar over at det alltid var forsinkelser.

Jeg tok selvfølgelig til tårene(hormonell, ubalansert, gravid dame), og sa at jeg sa ikke det, men at han kunne fått helsesekretærene til å gi beskjed om forsinkelser! Han kjeftet tilbake at jeg kunne jo bare finne en ny lege. Da måtte jeg svare ham, siden han er vikar for min fastlege(som snart er tilbake), at det har jeg jo- når hun er tilbake… Så gjentok jeg at jeg mente at pasienter kan i det minste få beskjed om forsinkelser. Jeg kan bare snakke for meg og jeg kan ikke reise hver dag med ferge for de forskjellige avtalene. Det er 300,- med ferge t/r + drivstoff.

Han ble stille, så på meg: » Er du sur?». Ja, så jeg. «Jeg også», sa han. Så målte han blodtrykket mitt.

Videre brukte han lang tid på resten, og gav seg blanke i om hva jeg hadde sagt tidligere.

Denne dagen ble ødelagt for meg. Jeg kjenner bare det gikk inn på meg. Det jeg var der for, og det jeg faktisk spurte ham om, det fikk jeg ikke svar på. Han kunne ikke reglene for det her i Norge(Han er dansk). Så da må jeg spørre jordmor. Men det er fremdeles lege som må gjøre arbeidet med det.

Jeg kjenner at jeg bare er trist. Har ingen å gråte til, selv om tårene kommer mest av at jeg er hormonell, så trenger jeg bare å få det ut. Men alene får jeg kun ut tårer, ikke grunnen til tårene…

Vel, har jo hatt det litt koselig og idag… Jeg og røytedotten var på kafé, og vi fikk begge servert. Hun fikk vann, jeg kaffe❤

Nå skal jeg slappe av, og kjenne lille som sparker. Skal fortelle henne at hun har fått sin første smokk idag. I babyboxen fra apotek1😊

Håper du har en fin dag🌸