Man lærer så lenge man lever

Jeg tenker mange ganger i løpet av en dag på sånn livet har vært, og hva jeg har gjort, hvordan jeg gjorde ting før, hva jeg tenkte om det jeg gjorde/syntes, og hva jeg sa. Mye har jeg feilet og tatt erfaring av, andre ting har jeg gjort rett og tatt med meg videre som kunnskap.

Noe jeg har lært er at du aldri skal si aldri😉 Men heller ikke si at du blir ikke å gjøre sånn eller sånn, evt belære andre med dine synspunkter.

Blant annet har jeg jo vært barnløs lenge. Joda, jeg har passet barn siden jeg var et barn selv, men det blir ikke det samme. Ikke hadde jeg gått gravid heller.

Det å gå gravid er jo første steg. Det fikk jeg selv høre føre jeg ble gravid, at jeg ikke hadde noe jeg skulle sagt, for jeg hadde ikke vært gravid eller fått barn. Det såret selvfølgelig, for jeg ønsket jo det- om enn ikke før de siste 7 årene. Men jeg ser nå hvor lett det er å tenke sånn. Før den ufølsomheten man kjenner på utenfra er vond fra enkelte. Andre er såpass objektiv at de, som kvinner, klarer å tenke seg til hvor vanskelig det kan være. Ja, det er en fin tid, men samtidig vanskelig.

Du har en 10 måneders periode hvor du ikke har hukommelsen på plass, du er distré, du er forstoppet, du gråter for ingenting, du er sulten, du er sliten, du har vondt, du er kvalm, du blir raskt sint, samt at du skal fungere i det daglige, smile, ta deg av eventuelle større barn, mann og hus og mye mer. I denne perioden ønsker du mest å bli tatt hånd om, kost med, bli lyttet til, gråte av og til, og få vite hva de forskjellige greiene er som skjer med kroppen din. Men sånn er ikke livet.

Jeg er i ganske god form. Jeg er litt over 5 mndr på vei. Idag så mannen min at vår lille frøken sparket- for første gang❤ Jeg har sett og kjent det i flere uker allerede. Det gjorde meg så lykkelig!

Jeg har vært på jobb idag. Bestilt årlig vaksinetime til Biiga, vår lille lodne 4-bente. Ombooket en legetime, men også fikset meg litt spa😉

Jeg har lært meg det siste året at det er en ting som kommer i første rekke, det er meg selv. Har ikke jeg det bra, har ikke noen rundt meg det bra. Derfor tar jeg tid til meg selv minst en gang i mnd. Det er noe jeg anbefaler- og minn deg selv på hvor deilig det er med litt egenvelvære.

Vi lærer så lenge vi lever, og vi lever så lenge vi lærer…